DISC persoonlijkheidstest

Wat is een DISC persoonlijkheidstest?
Het DISC model is een model van het menselijke gedrag dat je helpt om jezelf en anderen te begrijpen. Hiervoor werkt het DISC model met vier gedragsstijlen, namelijk:

Dominant = taakgericht en extravert gedrag
Invloed = extravert en mensgericht gedrag
Stabiel = mensgericht en introvert gedrag
Conscientieus = introvert en taakgericht gedrag

Wat doet de DISC persoonlijkheidstest?
De testresultaten geven een duidelijk overzicht van jouw karakter. De DISC-test laat zien welk gedrag bij je past, het legt ook uit wat jouw eigenschappen zijn en geeft je tips hoe je jezelf verder kan ontwikkelen. Verder geeft de DISC-test tips om je communicatie met anderen te versterken. Deze test is voor u en daarnaast voor ons een hulpmiddel om inzicht te geven bij welke functie u het meest tot uw recht komt.

De test duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je krijgt 28 vragen voorgelegd, per vraag zie je een woordgroep. Hierbij geef je aan welk woord het minst en het meest bij je past. Na afloop van de test ontvang je een grafische weergave van je resultaten. Wanneer je een uitgebreider resultaat met toelichting wilt ontvangen kun je ten slotte optioneel je gegevens achterlaten.

Technisch Nederland maakt gebruik van de DISC test om naast het meten van kennis en kunde, de persoonlijkheid van de kandidaat goed in beeld te krijgen. De uitslagen uit de test kunnen ook zeer goed gebruikt worden bij competentiemanagement en eveneens bij persoonlijke ontwikkelingsplannen van de toekomstige medewerker.

Wilt u uw huidige medewerker(s) laten testen met DISC? Dat kan natuurlijk ook!
Neem dan hier contact met ons op.